Kurs

Ski & Yoga 2018 Vatnahalsen

Ski & Yoga Vatnahalsen 8.– 11. mars. 2018.

Vi tar toget til fjells og fyller dagene med toppturer, yoga og god mat.

En langhelg med Ski & Yoga på Vatnahalsen vil bli ei helg hvor vi starter dagen med yoga før vi spiser en god frokost. Deretter drar vi ut på topptur. Vi velger tur etter vær og føre, etter gruppa og hvor vi vil finne den beste snøen. Tema underveis på tur vil være sikkerhet og gode vurderinger til fjells, hvordan velge trygge turer og kjenne igjen skredterreng, og ikke minst å finne godt skiføre. Kameratredning fra skred og bruk av elektroniske søkemidler er også sentralt. Når vi kommer inn igjen etter tur vil vi igjen rulle ut yogamattene før vi spiser en god middag.
Dette er helga for deg som vil til fjells vekk fra biler og støy, ei helg for deg som liker frisk luft, toppturer og yoga – om du er nybegynner eller erfaren. Alle som trenger en yogamatte får en.Vil du heller bruke din egen er det fritt frem.
Vi møtes torsdag kveld til middag kl. 19.00 på Vatnahalsen. Etter middag går vi igjennom programmet for helga og planlegger morgendagens skitur. Fredag og lørdag blir det yoga før og etter skitur, mens det på søndag blir en yogatime, skitur og hjemreise.
Dere vil få møte Mette Grøsland som jobber som yogalærer til daglig, men som også er glad i snø og ski. Marit Svarstad Andresen (marit@norgesguidene.no) vil være en av skiførerne som har ansvar for opplegget ute på tur.

Hvor
Øverst i Flåmsdalen, fredelig bortgjemt fra omverdenen, ligger det tradisjonsrike hotellet Vatnahalsen Høyfjellshotell. Hotellet har røtter tilbake til 1896, og var tidlig på 1930 tallet kjent som skidestinasjon både i inn- og utland. Gamle gjestebøker vitner om gjester fra både Sverige, Danmark og England, og plassen blir omtalt som Nordens St Moritz.

Les mer om området

Hotellet ligger snøsikkert til, 840 meter over havet, omkranset av mektige fjell. For å komme til Hotellet, må en nytte toget. Annen trafikk møter du ikke her. Det betyder stilhet og ro i vill norsk natur. Bergensbanen bringer deg til Myrdal stasjon rett ved Vatnahalsen Høgfjellshotell. Det samme gjør Flåmsbana, som tar deg fra Flåm ved Fjorden rett til hotellet i høgfjellet, denne reise går på en av verdens bratteste toglinjer. Flåmsbana er i øvrig er kåret som en av verdens beste togreiser. Toget og Flåmsbanen spiller og en sentral rolle for skikjøringen. Ved å gå opp 6-900m med Vatnahalsen Høgfjellshotell som utgangspunkt, har vi en unik mulighet for å få opp til 1500 høgdemeter med nedfart – ned i flåmsdalen – for å bli plukket opp av toget på Flåmsbana, og returnerer til koselig etterski, yoga og middag på Vatnahalsen Høgfjellshotell. Fjell som Tarven, Bleienuten, Geitenosi er bare noen som kan nåes herfra. Her oppe eksisterer ikke biler, bare tog og stillhet! ..

Reise: tog fra Oslo, Bergen eller med Flomsbanen fra Flom.

Bli Med!

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec