Turer

Tinderuta Jotunheimen

Vestsia av Jotunheimen har mer snø enn øst siden, derfor har vi laget Tinderuta som går frå sør til nord i Vest Jotunheimen.

Turen har mange 2000m topper og fine hytter, men fokus ligg på skiglede og god snø fremfor topp samling! Viss skikjøringa er viktig er dette turen for deg! Her får du god skikjøring blant høge tinder!

Fem dager på hytte til hytte tur, med en ny vri. Over flotte fjell og mellom klassiske Jotunheimen hytter som byr på middag og god frokost. Alt vi trenger å ta med oss av ekstra i dagstursekken er lakenpose og tannbørste. Turen går over bre og har noen bratte parti, dette betyr at stegjern, isøks, sele og skarjern må være med i tillegg til skredutstyr.

For å få en finest mulig tur er det bra å kunne gå 1500 høydemeter og 20 km på ein dag. I tillegg må du å kunne kjøre bratte heng med god kontroll og på varierande føre. Vi anbefaler randone bindingar og ski som ikke er bredere enn 100mm under foten. Det er mye turglede i en lett sekk, så ta bare med det du veit du skal bruke.

Dag for dag

Dag 1
Fondsbu over Høgbrøthøgde mot og opp Mjølkedalstinden før vi sklir ned til Olavsbu.

Dag 2
Over Høgvagltindane og ned til Leirvassbu.

Dag 3
Over Storebjørn til Krossbu.

Dag 4
Frå Krossbu opp på Fanaråken, vidare til Turtagrø.

Dag 5
Til Store Ringstind, vidare gjennom Vikingskaret og rundt Stølsmaradalstind ned til Gravdalen. Vidare ut Gravdalen til Hjelle.

Transport tilbake til Tyin.

Bli Med!

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec