Turer

Høgruta Jotunheimen

Turen går gjennom hele Jotunheimen fra øst til vest, over dei høgaste fjella Norge har å by på.
Moderne toppturutstyr gjør opp- og nedturene i dei bratte sidene til ein leik. Overnatting med god mat på flotte hytter som ligger perfekt til, gjør denne turen til en klassiker.

Fem dager på hytte til hytte tur, med en ny vri. Over flotte fjell og mellom klassiske Jotunheimen hytter som byr på tre retters middag og god frokost. Alt vi trenger å ta med oss av ekstra i dagstur sekken er lakenpose og tannbørste. Viss du er i god form og god på ski er dette turen for deg. Turen går over bre og har noen bratte parti, dette betyr at stegjern, isøks, sele og skarjern må være med i tillegg til skredutstyr.

For å få en finest mulig tur er det bra å kunne gå 1500 høydemeter og 20 km på en dag. I tillegg til å kunne kjøre bratte heng med god kontroll og mestre varierande føre. Vi anbefaler randone bindinger og ski som ikke er bredere enn enn 95mm under foten. Det er mye turglede i ein lett sekk, så ta bare med det du veit du skal bruke.

Dag for dag

Dag 1
Gjendesheim med gjennomgang av tur og utstyr etterfulgt av en hyggelig middag. Bilene parkeres her, transport tilbake hit etter endt tur.

Dag 2
Gjendesheim over Beshø til Memurubu

Dag 3
Memurubu over Sutningssue til Glitterheim. Turens lengste dag!

Dag 4
Glitterheim over Glittertinden til Spiterstulen

Dag 5
Spiterstulen over Galdhøpiggen, Tverrbottntindane eller Bukkeholstindane til Leirvassbu

Dag 6
Leirvassbu til Storebjørn. Over Bjørneskaret og rundt Saksa før vi slepper oss ned Storbreen.
Transport tilbake til Gjendesheim

Bli Med!

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec