Turer

Velg din opplevelse

Sunnmøre Vinter 2019-2020

Vinteren 2019/20 på Sunnmøre

Sunnmørsalpene er eit fjell og fjord område med mykje flott terreng. Her er vakkert og spektakulært, men også mykje vær og eit krevjande. Snøskred, steinsprang og fallulykker har i alle tider prega livet her. Vi har fleire førerer i området som fyljer snøen og været gjennom vinteren. Kompetanse og erfaringsdeling er viktig for at vi i Norgesguidene kan ta på oss arbeid her.

Ein tur midtvinters vil være ei anna oppleving en ein tur på våren, ta dykk god tid til å snakke med føreren for å finne ut kva tid og kva område av Sunnmørsalpane som passar dykk. Vi har mange ulike stadar å overnatte, sesong og kva typer tur vi ynskjer må dere styrande i valet. Ikkje gå i fella med å låse dykk mot trofeturar, det er verken trygt eller lurt.

Vi har flere førere bosatt rundt Sæbø-Ørsta-Volda og er på tur dagleg i dette fantastiske område. Flere av toppene er for bratte til skikjøring, men det er likevel mange varierte turer med spektakulær utsikt og skikjøring. Sagafjord Hotell, Standal og Uniun Øye er fine utgangspunkt for toppturer.

Skredkurs

Et skredkurs er for skibestigere og andre som beveger seg i vinterfjellet.

Isklatrekurs

Ønsker du å lære deg å klatre på fosseis – et av vinterens vakreste og mest spennende element?

Offpiste på Sunnmøre

Frå dei ulike skisentera på Møre er det mykje god kjøring utanfor løypene. Noko kan ein nå rett frå heisen, anna må ein gå litt for å oppnå. Uansett skal...