Turer

Velg din opplevelse

Store Skagastølstind, til daglig kallt Storen, trenger sjelden introduksjon - dette er den mest majestetiske av toppene i Hurrungane, og bare synet har i over hundre år gitt utallige fjellvandrere en uimotståelig trang til å klatre den.

Jostedalsbreen: Den største breen på fastlandseuropa. Ei kappe av evig snø og is. Faktiskt so mykje is at viss ein smelta heile breen, ville vannmengda fylt opp Mjøsa to ganger.
Turen går gjennom hele Jotunheimen fra øst til vest, over dei høgaste fjella Norge har å by på.

Store Austabotntind er ein av dei mest markerte toppane i Hurrungane, og ein av dei flottaste klyveturene ein kan tenkje seg. Her ein ikkje ikke dagen i i skuggen av fjellet, du er høgt oppe blant tindene mesteparten av tiden.

Sommarferie i Jotunheimen og Hurrungane med fjellførar og klatring på dei kvassaste toppane i Noreg!
Jostedalsbreen, eller Josten, er som kjent den største breen i Noreg og fastlandseuropa. Den ligg der den ligg på grunn av to elementære ting, nemleg høge fjell og mykje nedbør som snø.
"Josten på langs" er den klassiske vårskituren på Jostedalsbreen: Tre dagar på ski fra Jostedalen eller Stryn til Fjærland.

Vestsida av Jotunheimen har meir snø enn austsida, derfor har me laga Tinderuta som dreg full nytte av dette

Kalven er den perfekte kombinasjonen av brevandring , bratt snø, luftig egg og fantastisk utsikt!

Vinteren 2020/21 på Sunnmøre

Sunnmørsalpene er eit fjell- og fjordområde med flott terreng. Her er vakkert og spektakulært, men også mykje vær som kan vere krevjande. Me har fleire førerer i området som fylgjer snøen og været gjennom vinteren. Kompetanse og erfaringsdeling er viktig for at me i Norgesguidene kan ta på oss arbeid her.

Ein tur midtvinters vil være ei anna oppleving en ein tur på våren Ta dykk god tid til å snakke med føreren for å finne ut kva tid og kva område av Sunnmørsalpane som passar dykk. Førarane anbefaler gjerne turar som ikkje er av dei mest kjende, men som kan gi vel så flotte opplevingar. Me har mange ulike stadar å overnatte. Sesong og kva typer tur de ynskjer må vere styrande i valet.

Store Austobotntind (2204 m.o.h.) er en av de fineste alpine toppene i Hurrungane - her får du den på en nydelig tinderangling med morsom klatring.
Sogndalseggi er eit paradis for topptur på ski med mange moglegheiter for alternative nedkøyringar.