Skredkurs

Et skredkurs er for skibestigere og andre som beveger seg i vinterfjellet. Kurset legger vekt på økt forståelse for hvordan skred utløses, hvilke faktorer som påvirker skredfaren og ikke minst hvor man skal legge veien og hvilke vurderinger man kan gjøre for å unngå å bli tatt av skred. Kameratredning fra skred og bruk av elektroniske søkemidler er sentralt.

Gjennom dette kurset får du godkjent NF Grunnkurs skred

Oversikt over vinterens Skredkurs


Sortering

Skredkurs i Jostedalen

Fleire og fleire tar turen ut i vinterfjellet med alpine toppturski. Dette praktiske kurset har som mål å forberede deg på korleis du forholder deg til bratt og skredutsatt skiterreng om du er en skikøyrar eller toppturgåer.
2018:
12-14. Januar
9-11. Februar
16-18. Mars

Skredkurs Alpin Skibestigning

Skibestigning i alpine områder, frikjøring og offpiste-kjøring i heisanlegg har økt voldsomt i popularitet de siste årene. Dette kurset har som mål å forberede deg på hva du kan møte og må forholde deg til i alpine fjellområder. Hurrungane lengst vest i Jotunheimen er kanskje det mest alpine fjellområde i Norge og Turtagrø er et historisk fjellsportsted, så rammene er perfekte.

2018:
24. - 28. Mars
oppmøte 23. Mars på kvelden

NF Metodekurs skred Alpint er første kvalifiserende kurs i instruktørutdanningen til NF godkjent skredinstruktør Alpint nivå 1. Gjennom kurset skal deltakerne videreutvikle og demonstrerer kompetanse innen relevant fagkunnskap som en skredinstruktør må mestre for å kunne virke som instruktør på dagskurs, grunnkurs og fagsamling skred.
Deltagerne skal oppnå inngående teoretisk og praktisk kunnskap om terrengvurdering, snøkjennskap og identifisering av skredproblem i snødekket, gruppedynamikk, mentale prosesser og beslutningstagning, turplanlegging samt kameratredning.

2018:
4.-7. Januar i Jostedalen

Toppturkurs i Jostedalen

På dette kurset vil du få en god introduksjon til topptur på moderne skiutstyr. Kurset tar for seg alle de små detaljer som kan gjøre turen mer behagelig , effektiv og trygg.
2018: 23-25. Februar