Skiturer på Vatnahalsen

Toppturer fra Vatnahalsen Høyfjellshotell

Norgesguidene og Vatnahalsen Høyfjellshotell byr inn til åpne toppturer i området rundt toppen av Flåmsbana.

I tillegg til de mange toppturer Norgesguide har med grupper som bestiller egen fører har vi satt opp en toppturhelg med mulighet for å melde seg på enkeltvis. Hver kveld vil føreren i lag med gjestene vurdere neste dags tur og velge en topptur som passer best mulig til gruppa under de gitte forutsettninger.

Hvor
Øverst i Flåmsdalen, fredelig bortgjemt fra omverdenen, ligger det tradisjonsrike hotellet Vatnahalsen Høyfjellshotell. Hotellet har røtter tilbake til 1896, og var tidlig på 1930 tallet kjent som skidestinasjon både i inn- og utland. Gamle gjestebøker vitner om gjester fra både Sverige, Danmark og England, og plassen blir omtalt som Nordens St Moritz.

Les mer om området

Hotellet ligger snøsikkert til, 840 meter over havet, omkranset av mektige fjell. For å komme til Hotellet, må en nytte toget. Annen trafikk møter du ikke her. Det betyder stilhet og ro i vill norsk natur. Bergensbanen bringer deg til Myrdal stasjon rett ved Vatnahalsen Høgfjellshotell. Det samme gjør Flåmsbana, som tar deg fra Flåm ved Fjorden rett til hotellet i høgfjellet, denne reise går på en av verdens bratteste toglinjer. Flåmsbana er i øvrig er kåret som en av verdens beste togreiser. Toget og Flåmsbanen spiller og en sentral rolle for skikjøringen. Ved å gå opp 6-900m med Vatnahalsen Høgfjellshotell som utgangspunkt, har vi en unik mulighet for å få opp til 1500 høgdemeter med nedfart – ned i flåmsdalen – for å bli plukket opp av toget på Flåmsbana, og returnerer til koselig etterski, yoga og middag på Vatnahalsen Høgfjellshotell. Fjell som Tarven, Bleienuten, Geitenosi er bare noen som kan nåes herfra. Her oppe eksisterer ikke biler, bare tog og stillhet! ..

Reise: tog fra Oslo, Bergen eller med Flomsbanen fra Flom.

Bli Med!

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec